StopDia käyntiin Päijät-Hämeessä

StopDia –tutkimushanke on käynnistynyt  onnistuneesti Päijät-Hämessä. Tavoitteena on saada mukaan 1650 tyypin 2 diabeteksen riskissä olevaa henkilöä.  Riskitesti avautui 20.3.2017 ja tähän mennessä sen kautta tutkimukseen on ilmoittautunut mukaan 400 sairastumisriskissä olevaa päijäthämäläistä.

StopDia-riskitesti on levinnyt tehokkaasti sosiaalisen median kautta. Työikäisten on ollut helppo tehdä testi ja ottaa sähköisesti yhteyttä tutkimushoitajaan, joka on aloittanut alkumittausten tekemisen jo monella terveysasemalla. Koulutuskeskus Salpauksen ja Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijat osallistuvat alkumittausten tekemiseen tutkimushoitajan ohjauksessa. Lisäksi opiskelijat järjestävät StopDia –markkinointitapahtumia kevään aikana . Eteläinen ja Keskustan lähiklinika osallistuu  StopDiassa hankkeen ryhmätoimintoihin järjestämiseen  syksyn aikana lähiklinikoilla.

Tee sinäkin StopDia –riskitesti ja ohjaa läheisesi ja asiakkaasi ottamaan koppia omasta terveydestään.