Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän potilastietojärjestelmä yhteiseen kantaan uudenvuodenaattona

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän potilastietojärjestelmä päivitetään yhteiseen kantaan uudenvuodenyönä 31.12.2017 klo 20 alkaen. Muutoksen jälkeen alueella on yksi yhteinen potilastietojärjestelmä (pl. Heinola ja Sysmä). Päivitys aiheuttaa käyttökatkoja koko yhtymän alueella.

Terveysasemien ja lähiklinikoiden  vastaanottotoiminta alkaa päivityksen jälkeen tiistaina 2.1.2018. Lahden ammattilaisten käyttöön tulee kokonaan uusi järjestelmä. Tietojen kirjaamiseen menee aluksi enemmän aikaa.

Kansalaisen ajanvarus ja tekstiviestimuistutukset eivät ole alkuvuodesta käytössä koko laajuudessaan.

Osa Lahden  laboratoriovastauksista siirtyy Omakantaan viiveellä ja osa saattaa näkyä kahtena käyntinä johtuen vanhasta ja uudesta järjestelmästä.